Julehilsen fra formannen

Publiseringsdato: Dec 22, 2010 11:42:44 AM

Det stunder mot jul. Her hjemme holder jeg på å plassere ut nisser og skal snart pynte tre. For meg er julen en tid for ettertanke, en tid der jeg klarer å være takknemlig for alle de gode tingene jeg har i livet. Det er ikke alltid like lett når stressende hverdager og uvelkomne regninger kommer på løpende bånd på nyåret.

2010 har vært et strabasiøst, men godt år for klubben. Medlemstallet er nesten doblet i løpet av året og vi har i skrivende stund 21 k-medlemmer i klubben. 58 medlemmer totalt og stadig flere gjestespillere som finner seg til rette hos oss. 9 bord i snitt nå på klubbkveldene. Ruter 7 open ble en stor suksess, med et 20talls spillere med diverse nm-titler samt 4 landslagsspillere som kom og spilte med hver sin nybegynner. Tilbakemeldingene etter turneringen var formidable og vi har virkelig skapt noe å bygge videre på. I 2011 har jeg store planer som dere skal få være med å sette ut i livet 3. og 4. juni :)

Vi reiste hele 8 lag på divisjonsspillingen i høst og festen på mc-klubben med ribbe til 40 mann var en opplevelse. Skagenturen var en høydare som jeg håper enda flere blir med på neste år. Hovdenturen likeså. Vi har i 2010 bortimot tidoblet inntektene til klubben. Datautstyr og bridgemate samt masse annet nytt utstyr er på plass. Bridgebibilioteket vokser og blir stadig mere brukt. Bildene fra fotoshooten gikk bridgenorge rundt og plakatene som kom ut av det skal tapetsere Kristiansand og spres landet rundt i 2011. Klubben er singlet ut og brukt som eksempel i både nyhetsbrev fra forbundet, på organisasjonsdagene, bridgetinget og i en rekke andre sammenhenger. Vi har vært en av de aller mest omtalte klubbene i året som gikk.

Nybegynnerkurset ble ingen stor suksess deltakermessig men ringvirkningene har resultert i endel nye medlemmer likevel. Det videregående kurset som har gått i høst har takket være elitespillere som stiller opp som kursholdere vært en særdeles matnyttig sak.

Stadig flere i klubben våger seg ut for å spille turneringer og i andre klubber. Resultatlistene viser at det er stor fremgang å spore også bridgemessig.

Jeg kunne laget en mye lenger liste over "achievements" i 2010, men for meg er det uansett ikke det som gjør det til et bra ruter 7-år. Den største gleden finner jeg når jeg ser på alt det som skjer i kulissene. Alle vennskapsbåndene som blir knyttet. Vi er på mange måter som en søskenflokk. Vi kan krangle så busta fyker, men når det gjelder så står vi virkelig samlet. Jula bærer vitnesbyrd om forholdet mange har til klubben. Ruter 7'ere samles til sosiale lag hver eneste dag i julen. Inkludert julaften. Inger Lene har åpent bridgehus både julaften og 1. juledag. Bare si fra hvis dere kommer. Det ser ut som om vi blir mellom 40 og 50 stykker på spillekvelden vår den 28. desember. At så mange velger bridgen i en tid der familien og venner er prioritert, tyder på at det ikke bare er meg som har reservefamilien i ruter 7.

Det er vanskelig å sette ord på relasjonene jeg ser utvikle seg innen klubben. Vi har mye moro sammen, men det som er gledelig er at så mange også deler motgang og sorger. Medlemmer hjelper hverandre gjennom vanskelige tider. Slik skapes varige vennskapsbånd.

2011 blir et spennende år. Hvis dere er så dumme at dere gjenvelger meg som klubbformann på årsmøtet i februar så må dere være forberedt på å slite med konsekvensene av det gjennom hele året. Julas refleksjoner gir meg energi til å prøve og utvikle ruter 7 enda noen hakk. Jeg vil gjerne at enda flere skal få dele det vi har og at vi alle skal dele enda mer av tiden vår sammen. Hvis jeg lister opp de målsetningene jeg har formulert for meg selv, setter dere juleribba i halsen, så det får vente til nyåret.

Før jeg avslutter, vil jeg minne dere på at julen er en tid for samvær, familie og venner, men det er også en tid for nestekjærlighet. Gjør noe godt for noen som trenger det før jul.

Jeg ønsker dere alle en riktig, riktig god jul.

Ærbødigst

Rune R. Væting