"Brother Damien's oriental trick"

Publiseringsdato: Mar 02, 2010 7:33:5 PM

Når det gjelder gårsdagens spill fikk jeg ikke noe klart svar, annet enn det vi vel spekulerte i selv. Boye sendte en mail og skrev om større sjanse for 6-0-3-4 enn noen annen fordeling men fristende å kappe i parturnering. Skulle Nord ha damen 4. må kappen tas for å få kontrakten hjem så ender vel på det. Send gjerne dine synspunkter på saken.

Dagens oppgave er ikke av den lette sorten. Den er hentet fra boken "Doubled and venerable" av Terence Reese og David Hill, og har samme tittel som artikkelen her.

Du spiller seks hjerter med spar konge i utspill. Du stikker med esset og tar ess og dame i trumf og ser at trumfen sitter skjevt. Øst kaster en kløver på hjerter nr 2. På ruter ess kommer tieren på fra vest.

Spilleplan?

Dlr: S

Vul: E/W

A9643

K872

J5

AK

KQJ2

T87

T953

6

T

Q872

J864

QT753

5

AQJ4

AK9643

92

Klarer du se løsningen?

Det er nok fristende å spille god ruteren ved å spille liten mot knekten men hva gjør du hvis øst dukker den? Joda....du går bet.

Kast knekten under esset, spill deg inn på kløver og spill ruter 5 til ruter 9!! Nå er du beskyttet uansett.

Du så vel løsningen umiddelbart? :)

Avslutter med å lime inn et bilde av Inger Lene og Atle i sola her på Vrådal. Bare slik at dere skal bli litt misunnelige alle dere som ikke er på fjellet. Har lagt ut en liten video av (manglende) skiferdigheter på ruter 7 open siden på facebook.